La versión de su navegador no está debidamente actualizada. Le recomendamos actualizarla a la versión más reciente.

 

 

 United Nations Women’s Guild de Ginebra (UNWG)

 
Aquesta organització es va fundar l’any 1970 per a donar la benvinguda i acolliment social a les dones connectades pel treball o per la seva relació amb les Nacions Unides, els Organismes Internacionals i les Missions Permanents davant les Nacions Unides, i amb l’objectiu de recaptar fons per a finançar projectes per a millorar l'entorn dels nens necessitats de tot el mon.
 
La seu de les Women's Guild està ubicada actualment a la vil·la Les Feuillantines, al costat del Palais des Nations de Ginebra. Cada sòcia paga una quota anual i te dret a triar qualsevol de les activitats que s’hi desenvolupen, impartides sempre per sòcies voluntàries que tenen el coneixement reconegut per fer-ho: classes d’idiomes, de pintura, de joieria, de bridge, d’història de l’art, de ioga, arranjament de flors, quilting, cuina internacional..., així com a participar a les visites culturals, excursions, descoberta del territori, etc. que s’organitzin. 
 
La seva activitat amb més projecció exterior es l’organització anual d’un Basar al Palau de Nacions en col·laboració amb les Missions Permanents Internacionals a Ginebra, les autoritats ginebrines i la comunitat empresarial, on a través exclusivament de donacions de empreses i particulars es pot trobar i comprar absolutament de tot, i degustar menjar i begudes d’arreu del món. Es un multicolor marché aux puces internacional, on es poden trobar moltes manufactures artesanals i plats tradicionals de tot el món i objectes personals dels funcionaris i diplomàtics que transiten per Ginebra. Actualment rep més de 6.000 visitants i la seva recaptació supera anualment els 300.000 francs suïssos.
 
Amb la col·laboració dels col·legis públics ginebrins, també s’organitza cada any una Marató per els grans jardins del Palais des Nations, el recorregut i el traçat de la qual s’adapta a les diferents edats dels nens. Les aportacions dels col·legis també es destinen a projectes humanitaris, i així els participants prenen coneixement de la difícil situació de molts altres nens menys afortunats.
 
Fins l’any 2010 la UNWG de Ginebra ha finançat 1.600 projectes a més de 100 països, i per un valor de 6,7 milions de francs suïssos.
 
Per a facilitar la retrobada de les sòcies, a més de les activitats habituals que ja he anomenat, s’organitza, el primer dimarts de cada mes, una “matiné cafè” on les integrants d’una Missió Permanent o l’agrupació de varies Missions, les anfitriones, generalment vestides amb els seus vestits tradicionals, aporten tota mena de plats i pastissos per esmorzar, i presenten balls , música o cançons també tradicionals, el que permet establir unes relacions interculturals i gastronòmiques de gran valor. 
 
L’enriquiment personal, humà i cultural que em va proporcionar aquesta associació també serà inoblidable. Durant aquest temps vaig tenir la satisfacció de que em fossin aprovats dos projectes humanitaris relacionats amb l’escolarització de nens i nenes a Bolívia i a l’Índia.
 

 

 

   Saludant al President del Cantó de Ginebra 

 

 

 

Colorista inauguració del Basar 2007 

 
   El Dtor. General de l'ONU inaugurant el Basar 2009 

                                                                    

 

 

 L'exitosa parada de les pintores del Basar  

 
 

 Fent "marketing"   

 

                                                                                                                     

 

   Mercaderies de tot el mon

 
   Públic visitant i comprant al Basar   

          

 

Georgeta Stefanescu en acció 

 
   Taller de pintura a una casa particular  

         

 

 a

Taller de pintura a casa meva, sota la meva versió de la senyer 

 
    Dibuixant-nos a nosaltres mateixes 

         

  

Discutint i valorant el treball de cadascú al taller de Les Feuillantines 

 
   El Grup de pintura a Saint Gallen  

        

 Amb les companyes del curs de francés    

 
   "Matiné Café" afganesa     

 "Matiné Café" africana     

 
   Varietat gastronòmica a les taules d'esmorzar de les "Matinées Café"

  

 

    Varietat étnica a les "Matinées Café"    

 
         

 

 

                                                                 

                                                                                                                      El grup de pintores al taller de casa meva